Jesper Moberg - Vår man i Berlin >>

"Från dag 1 har jag känt en enorm öppenhet hos Midroc Automation som arbetsgivare. Det känns som att de vill lösa saker och att det sällan finns ett problem. De ser en utmaning och ser möjligheten i den. Som anställd är jag dessutom tacksam att de förstår hur viktigt det är att få jobbet att passa ihop med privatlivet. Flytten till Berlin var precis en sådan sak " Jesper Moberg, projektledare Midroc Automation

 Av privata skäl som stavas kärlek måste Jesper Moberg flytta till Berlin. Flickvännen Ramona Simon och han hade tröttnat på att pendla. Så Jesper började kika efter arbete och avslöjade flyttplanerna.

Lite förvånad insåg han snabbt att Midroc Electros paroll "Byt gärna jobb- men inte arbetsgivare" var mer än en floskel. Hans närmsta chef Fredrik Arrigucci och Midroc Automations chef Jonas Bergmark lyssnade, lyste upp och sa att det lät jättekul för då kunde de ju öppna kontor i Berlin. I alla fall ungefär så.

Så nu sitter alltså Jesper och jobbar på Midroc Automations kontor i Berlin där han installerade sig i augusti 2013.

– Just nu jobbar jag med vårt stora projekt i Indonesien. Jag började som projektingenjör och jobbade med ekonomisk uppföljning kring projektet men ganska snabbt blev jag dessutom delprojektledare för "Common Infrastructure Project".

Egentligen kan jag sitta lite var som helst. De jag jobbar med sitter i Trollhättan, Göteborg, Stockholm, Sandviken och Kiruna. Vi har Stockholm som vår bas och träffas där ungefär varannan vecka.

Jag har från dag ett känt en enorm öppenhet hos Midroc Electro som arbetsgivare. Det känns som att de vill lösa saker och att det sällan finns ett problem. Känslan är inte "nej vad jobbigt" utan mer att de är glada att hjälpa. De ser en utmaning och ser möjligheten i den.

Som anställd är jag dessutom tacksam att de förstår hur viktigt det är att få jobbet att passa ihop med privatlivet. Är man tydlig med vad man vill får man ofta det. Jag gillar längdskidor, för att ta ett helt annat exempel, och då fanns fina möjligheter till det inom företaget. I Berlin är det i och för sig svårare med längdskidor men jag åker regelbundet rullskidor på det nerlagda flygfältet Tempelhof.

 

Denna text är ett sammandrag av en intervju med Jesper som publicerades i Midroc Electros kundtidning Kontakt Nr. 2 2013.

Jesper Moberg

Gör: Projektledare Midroc Automation

Bor: Berlin

Familj: Flickvännen Ramona Simon