Crane Systems

Vi har lång erfarenhet av att konstruera, implementera och driftsätta kompletta kransystem för kranar med högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet. Tillsammans med våra kunder och vår samarbetspartner, Bang Kransysteme GmbH, i Tyskland har vi utvecklat några av Europas modernaste kransystem.

Med helautomatiserade processer för bättre funktion och ett maximalt utnyttjande av anläggningen skapar vi lönsamhet för våra kunder genom att erbjuda säkra och hållbara lösningar inom godsflödeshantering, lagerhållning, service och uppdatering av befintliga system. Vi erbjuder flexibla lösningar som möter högt ställda mekaniska och styrtekniska krav.  

Läs mer om vårt erbjudande här >>

 • Mercedes Bremen >>

  Midroc Automation fick 2012 i uppdrag att leverera el-utrustning till fyra nya processkranar för Mercedes nya karosserifabrik i Bremen. Kranarna har en lyftkapacitet på 65 ton och hanterar pressverktyg och coils i karossfabriken.

 • Sandvik Material Technology >>

  Midroc Automation fick i uppdrag att leverera 7 stycken traverskranar 15/10 ton för kontinuerlig produktion i hårddrift.

 • SSAB EMEA Oxelösund 2009-2011

  Leveransen till SSAB i Oxelösund omfattade ombyggnad av två stycken 320 tons kranar nr 993 & 995 som hanterar flytande stål, ombyggnaden inkluderade ny elutrustning i elrum, ny förarstol, nytt kablage och ny vågutrustning.

 • SSAB EMEA Finspång

  Leverans av ett helautomatiskt coil lager med en coilkran, lagerssystem och säkerhetssystem

 • SSAB EMEA Borlänge >>

  Midroc Automation har gjort om det gamla manuella höglagret hos SSAB i Borlänge till ett helautomatiserat lager med förarlösa truckar och traverskranar i taket. Vinsterna var många för SSAB. Bland annat en snabbare genomströmning på lagret och dessutom minskat antal hanteringsskador. Projektet Albin innebar Midroc Automations första projekt där man tog ett totalansvar.